d04a09a5cf8b54dbafd060a4d7254f56.jpg

Va informam ca in   "Vila Ad-Ella" veti gasi CASA AD-ELLA si FAMILIA AD-ELLA,  deci nu trebuie sa va asteptati ca veti gasi formalisme sau   "clisee"  de tip  hotel,  nu veti gasi lux sau opulenta!   Totul este aici  natural, sanatos, simplu si frumos, prezentate intr-o atmosfera    prietenoasa, insotita de muzica jazz, muzica clasica sau muzica populara    romaneasca autentica...

Plimbari si   vizite

Constanta este un vechi port cu muzee frumoase, un casino, cu   vechi ruine romane.
Nu pierdeti o plimbare in Delta Dunarii unde veti   descoperi o  lume plina de berze, pelicani, insule plutitoare si multe varietati   de  nuferi.
La jumatate de ora de Eforie se gaseste una din cele mai  faimoase   plantatii de vita de vie unde poti face degustare-Murfatlar.

Urmati un tratament?

Puteti sa urmati un tratament cu   apa minerala sau namolul din Lacul Techirghiol pentru:
* Reumatism cronic,   artroza si spondiloza
* complicatii posttraumatice
* vezi butonul Colaboratori din meniu

0830c56bdd2afc84f97b80d09e82a588.jpg

SCURT ISTORIC AL VILEI   AD-ELLA


La   inceputul anului 1928, familia  Georgescu a inceput construirea acestui asezamant   de relaxare, fiind  data in folosinta in anul 1932.               In   anul 1945 vila a fost nationalizata, fiind introdusa in  circuitul turistic ca   vila de protocol. In   anul 1997, vila a fost  retrocedata  fam. Georgescu, in acelasi  an fiind cumparata   de   actualii  proprietari.                Din anul 1997 si pana in 1999 vila  a fost  complet renovata, in    spiritul inceputului de veac,  pastrandu-se insa  specificul arhitectonic    romanesc, folosindu-se  materiale autohtone  (lemn, piatra, marmura,  granit), dar    asigurandu-se in acelasi timp  un confort deosebit.

Cultură

Constanța, fiind unul dintre cele mai mari orașe ale României, este   și un focar cultural de importanță națională. Aici funcționează Teatrul de Stat Constanța, înființat în 1951[31] și Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, înființat în 2004 prin reorganizarea instituțiilor existente la acea dată.[32] Constanța este cunoscută și datorită muzeelor sale numeroase: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii,   compus din șase secțiuni: delfinariu, planetariu, observator   astronomic, microrezervație și expoziție de păsări exotice și decor,  Acvariul, Muzeul Marinei, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul Mării, Muzeul Portului Constanța și Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”.

În Constanța se pot găsi exemple de stiluri arhitectonice diverse.   Multe imobile decorate, ridicate în perioada 1878-1930, au cazut in   paragină sau au fost demolate, dar Cazinoul, unicul exemplu al  arhitecturii art nouveau din România, a fost renovat și astăzi este considerat ca simbolul municipiului[33]. Geamia veche și sinagoga veche se mai pot încă vedea (a doua nu mai are acoperiș), iar Moscheea nouă construită în 1910 în stilul maur se poate vizita. Edificiul roman din secolul II sau Farul zis Genovez (construit în 1860 de inginerul francez Michel  Pașa, pe soclul genovez din Evul Mediu)  sunt, împreună cu biserica  grecească de pe Bd. Mircea cel Bătrân, cele  mai vechi clădiri din oraș.  Există și diverse monumente, spre exemplu  statuia lui Ovidiu și bustul  lui Mihai Eminescu situat pe faleză. Fosta primarie, astazi Muzeu de  Istorie Națională și  Arheologie, a fost deasemenea păstrată, iar  clădirea Muzeului Marinei a  fost recent renovată.

250px-Muzeul_de_istorie_Nationala_si_Arheologie_Constanta.jpg

Clădirea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie cu statuia lui Ovidiu.

Ad-Ella www.ad-ella.ro © 2018    All rights reserved. Administrare